Laulu Liikuttaa - ryhmän ensimmäinen kokoontumiskerta

Ja niin päästiin aloittamaan! 11 hengen ryhmä oli jo odottamassa meitä ohjaajia hienosti puoliympyrämuodostelmaan aseteltuna, kun meidät ohjattiin ulko-ovelta oikeaan paikkaan talossa. Hoitajat olivat tehneet ison työn tuodessaan ryhmään valitut osallistujat paikalle. Mukana oli 5 meille ennestään tuttua ja 6 uutta asukasta. Kävimme tervehtimässä aiemmin toteutuneista ryhmistä tutut ryhmän jäsenet iloisina jälleennäkemisestä ja asettauduimme muodostelmaan siten, että syntyi hyvä katsekontakti kaikkiin. Kävimme läpi kaikkien nimet mukana olleen hoitajan avustuksella. Sama hoitaja osallistuu joka ryhmäkerralle ja vaihdamme ajatuksia ryhmäkerran tapahtumista hänen kanssaan kerran jälkeen.

Minä, Merja, kaivelen kitaran kotelostaan, mistä päästään heti juttelemaan "Kirstin" kanssa. Esittelen myös Landolani samalla kun toinen ohjaaja, Jonna, asettautuu kirjaamaan havainnot kokoontumiskerran tapahtumista Laulu Liikuttaa - seurantalomakkeelle. Kerromme, että tarkoituksena olisi laulaa yhdessä ja olimme valmistautuneet miettimällä syksyisiä lauluja laulettavaksi. Kuitenkin kysäisemme josko ryhmällä olisi mielessä laulu, jolla aloittaisimme ja Kirsti ehdottaakin laulua Kotimaani ompi Suomi. Tällä laululla aloitamme ryhmän jatkossa joka kerta. Loppulauluksi ehdotamme laulua TulaTullallaa, jolla olemme aiemminkin lopettaneet ryhmän. Siinä jäädään ihanasti "käsivarrelle", turvalliseen paikkaan, odottamaan seuraavaa tapaamiskertaa.

Mutta välissä tapahtui monenlaista: yllättävää ja odottamatonta sekä toivomaamme! Havaitsimme, että ryhmään aiemmin osallistuneet ovat hyvin "koulutettuja":  he lähtivät vain pienellä houkuttelulla toivomaan omia lempilaulujaan ja uskaltautuivat näyttämään ilonsa ja liikuttumisensa. Mukana olleen hoitajan mukaan ryhmä oli yllättävän rauhallinen; kukaan ei halunnut kesken pois tai lähtenyt vaeltelemaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on Laulu Liikuttaa, (E)Motion in Song® – toimintamalli ja mikä on RAI: toimintamallin lähtökohdista ja mallin nykytilanteesta